Botë

97 për qind e afganëve rrezikojnë të zhyten në varfëri të skajshme

Foto: AP
 

Fabrika jashtë Kabulit në këtë periudhë të vitit kishte të gjitha tullat e shitura. Mirëpo që prej marrjes së pushtetit nga talebanët, më shumë se 2 milionë tulla kanë mbetur pa u shitur.

Nga muaji gusht kur talebanët morën kontrollin e Kabulit dhe formuan qeverinë, Afganistani është përballur me varfëri dhe uri të thellë.