Botë

Ish-gazetari i së djathtës ekstreme që po e trand karrigen e Macronit

Foto: AP

Eric Zemmour po e trand garën presidenciale të Francës, dhe atë qysh para se ajo të fillojë.

 

Qysh se Emmanuel Macroni është zgjedhur president i Francës më 2017, sondazhet kanë parashikuar se në votimet e ardhshme ai do të përballet sërish me lideren e së djathtës ekstreme, Marine le Pen, në garën për balotazh. Por ngritja e një figure të re e ka lënë garën përnjëherë krejtësisht të hapur dhe atë ende pa nisjen zyrtare të fushatës

Eric Zemmour po e trand garën presidenciale të Francës, dhe atë qysh para se ajo të fillojë.

Prejse Emmanuel Macroni është zgjedhur president i Francës më 2017, sondazhet kanë parashikuar se në votimet e ardhshme ai do të përballet sërish me lideren e së djathtës ekstreme, Marine le Pen, në garën për balotazh. Por ngritja e Zemmourit, si një figurë e re politike, e ka lënë garën përnjëherë krejtësisht të hapur.