Botë

Brutaliteti i talebanëve kundër përdoruesve të drogave

Në Afganistanin e talebanëve lufta ndaj drogave merr përmasa më brutale. Nën urat e qytetit të zhurmshëm dhe në mesin e bërllokut e ujit të fëlliqët, me qindra burra të pastrehë e të varur fort nga heroina dhe metafetamina tubohen në një vend. Ata fillimisht rrihen e pastaj me forcë dërgohen në qendrat e trajtimit

 

Në Afganistanin e talebanëve lufta ndaj drogave merr përmasa më brutale. Nën urat e qytetit të zhurmshëm dhe në mesin e bërllokut e ujit të fëlliqët, me qindra burra të pastrehë e të varur fort nga heroina dhe metafetamina tubohen në një vend. Ata fillimisht rrihen e pastaj me forcë dërgohen në qendrat e trajtimit

Duke qenë tani liderët e pakontestuar të Afganistanit, talebanët ia kanë mësyrë të ndalin përdorimin dhe varësinë nga narkotikët, qoftë edhe me forcë.

Në orët e vona të mbrëmjeve, talebanët e fushëbetejave shndërrohen në policë të nëntokës së shkatërruar të kryeqytetit afgan.