Botë

Afganët po i braktisin bazat ushtarake para akomodimit në SHBA

Numri i “largimeve të pavarura”, që sillet rreth 700, porse mund të jetë edhe më i lartë, nuk ishte raportuar më herët. Mirëpo fenomeni është duke nxitur alarmim mes zyrtarëve të emigracionit, të cilët janë shprehur të shqetësuar për rreziqet që u kanosen afganëve të cilët heqin dorë nga procesi tanimë i hapur, i ndërlikuar dhe plotësisht vullnetar i strehimit

 

Numri i “largimeve të pavarura”, që sillet rreth 700, porse mund të jetë edhe më i lartë, nuk ishte raportuar më herët. Mirëpo fenomeni është duke nxitur alarmim mes zyrtarëve të emigracionit, të cilët janë shprehur të shqetësuar për rreziqet që u kanosen afganëve të cilët heqin dorë nga procesi tanimë i hapur, i ndërlikuar dhe plotësisht vullnetar i strehimit

Diçka e papritur është duke ndodhur në bazat ushtarake amerikane që po i strehojnë të evakuuarit nga Afganistani: Disa qindra syresh thjesht po largohen para se të përfitojnë nga shërbimet e strehimit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, kanë bërë të ditur dy burime mirë të informuara që kanë folur për agjencinë Reuters.

Numri i “largimeve të pavarura”, që sillet rreth 700, porse mund të jetë edhe më i lartë, nuk ishte raportuar më herët. Mirëpo fenomeni është duke nxitur alarmim mes zyrtarëve të emigracionit, të cilët janë shprehur të shqetësuar për rreziqet që u kanosen afganëve të cilët heqin dorë nga procesi tanimë i hapur, i ndërlikuar dhe plotësisht vullnetar i strehimit.