Botë

Epoka e rrezikshme e konfrontimit të superfuqive

Zbutja e krizës nuk bëri asgjë për ta lënë anash arsyen e arrestimit të kanadezëve, kështu që ata u përdorën si kusure nga Kina, pavarësisht mohimeve të vazhdueshme të Pekinit se rastet ishin të ndërlidhura

Kina as që po shtirej.

 

Pritja heroike e Meng Wangzhout të “Huaiweit” në shtëpi – që shpërfaqi edhe nacionalizmin dhe u përdor si mjet propagande për të glorifikuar presidentin Xi Jinping – spikati se si qeveria e tij nacionaliste portretizon përplasjet me vendet e tjera si përpjekje të rivalëve për të kontrolluar ngritjen e drejtë të Kinës në fuqi botërore

Kina as që po shtirej.

Lirimi i papritur i dy kanadezëve pas një marrëveshjeje diplomatike i dha fund përplasjes për drejtoreshën ekzekutive të “Huaweit”, Meng Wangzhou, e cila përballej me ekstradim nga Kanadaja në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, është shenjë ogurzezë e një epoke të re të konfrontimit të superfuqive.