Botë

Zjarrfikësit shpresojnë që temperaturat e ulëta t’i ndihmojnë të luftojnë zjarret në Kaliforni

Foto: AP
 

Zjarrfikësit shpresojnë që zhvendosja e erërave dhe temperaturat e ftohta gjatë ditëve të ardhshme do të ndihmojnë përpjekjet e tyre për të luftuar një zjarr shkatërrues në një pyll të goditur nga thatësira në veriun e Kalifornisë që ka zhvendosur mijëra njerëz dhe ka djegur të paktën 100 struktura.

Autoritetet kanë arrestuar një grua 30-vjeçare nën dyshimin për fillimin e Zjarrit Fawn në zonën “Mountain Gate” në veri të qytetit Redding. Zjarri mbuloi më shumë se 27 kilometra katrorë, sipas Departamentit të Pyjeve dhe Mbrojtjes nga Zjarri në Kaliforni.