Botë

Sondazh: Merkeli, liderja më e vlerësuar nga të gjithë

Foto: AP
 

Në shumicën e vendeve të botës njerëzit ende besojnë se Angela Merkeli merr vendimet e duhura në skenën globale. Megjithëkëtë, vetëm grekët janë ende skeptikë karshi kancelares gjermane, ka treguar një sondazh i ri i qendrës PEW.

Kancelarja në largim e Gjermanisë vazhdon të gëzojë një reputacion të mirë jashtë Gjermanisë dhe asaj i besohet madje më shumë se Joe Bidenit, Vladimir Putinit, Xi Jingpingut apo Emmanuel Macronit, ka treguar sondazhi i qendrës jopartiake me seli në Washington.