Botë

Afganistani i talebanëve: Sa të thella janë ndasitë brenda lëvizjes?

Një shkrimtar dhe gazetar, i cili ka kaluar vite të tëra duke i mbuluar zhvillimet rreth talebanëve, ka thënë se ndasitë janë rezultat i ndasive politiko-ushtarake. Ndjekësit e vijës ekstreme, sipas tij, “mendojnë se u kanë borxh gjëra për 20 vjetët me luftime”. Kjo, sipas një burimi politik të “Al-Jazeeras”, mund të nxisë shtrirjen e përplasjeve përtej korridoreve të pushtetit dhe të derdhen nëpër rrugë, ku luftëtarët talebanë kanë ndërmarrë bastisje dhe kanë rrëmbyer dhunshëm gjësendet e ish-zyrtarëve dhe familjarëve të tyre

 

Një shkrimtar dhe gazetar, i cili ka kaluar vite të tëra duke i mbuluar zhvillimet rreth talebanëve, ka thënë se ndasitë janë rezultat i ndasive politiko-ushtarake. Ndjekësit e vijës ekstreme, sipas tij, “mendojnë se u kanë borxh gjëra për 20 vjetët me luftime”. Kjo, sipas një burimi politik të “Al-Jazeeras”, mund të nxisë shtrirjen e përplasjeve përtej korridoreve të pushtetit dhe të derdhen nëpër rrugë, ku luftëtarët talebanë kanë ndërmarrë bastisje dhe kanë rrëmbyer dhunshëm gjësendet e ish-zyrtarëve dhe familjarëve të tyre

Kanë bërë jehonë raportet mbi ndasitë e thella midis udhëheqësve talebanë të Afganistanit, duke ngritur dyshime serioze për unitetin përbrenda lëvizjes që vetëm një muaj më herët ka marrë nën kontroll vendin.

Dyshimet publike rreth unitetit të grupit vetëm sa janë thelluar në fillim të muajit, kur mullahu Abdul Ghani Baradar, ushtruesi i detyrës i kryeministrit, dukej të ishte zhdukur nga sytë e publikut.