Botë

Besimi në Qeveri e vaksina: Si i eliminuan masat anti-COVID tri vende të BE-së

Foto: Associated Press/AP
 

Danimarka, Suedia dhe Holanda janë duke i shfuqizuar praktikisht të gjitha masat për luftimin e pandemisë. Në të tri këto shtete, shkalla e vaksinimit është relativisht e lartë, njëjtë siç është edhe besimi në Qeveri. Ato tani shpresojnë që liria më e madhe do të gjenerojë shkallë edhe më të lartë të vaksinimit kundër COVID-19

Në disa prej shteteve të Evropës, kthimi në të moçmen apo në jetën para shpërthimit të pandemisë së COVID-19 tanimë nuk është vetëm një ëndërr.

Qytetarët e vaksinuar në Holandë, duke nisur nga e shtuna do të mund të vallëzojnë në klubet e stërmbushura të natës, pa pasur nevojë që të mbajnë distancën prej njëri-tjetrit. Në vend të kësaj, shkruan agjencia gjermane e lajmeve Deutsche Welle, ata do të duhet vetëm që të tregojnë si dëshmi dokumentacionet e vaksinimit kundër koronavirusit.