Botë

Scholz vlerësohet si fitues i debatit të tretë televiziv

Foto: AP
 

Kandidatët që i paraqesin dy partitë që kanë qeverisur Gjermaninë me koalicionin e madh gjatë 12 prej 16 vjetëve të kaluar, janë përplasur në debatin televiziv të së dielës vonë. Megjithatë, kandidati i qendrës së majtë, Olaf Scholz, është shpallur fitues pavarësisht sulmeve të rivalit të tij konservativ.

Në të dytin prej tri debateve televizive, të transmetuar nga dy emetues publikë të Gjermanisë, Armin Laschet i CDU-së është munduar të përmbysë situatën, duke sulmuar Scholzin, ministër i Financave, për mënyrën e menaxhimit të luftës kundër korrupsionit dhe shpëlarjes së parave.