Kina nuk e toleron kundërshtimin e autoritetit të saj në Hong-Kong

Kina nuk e toleron kundërshtimin e autoritetit të saj në Hong-Kong

01 July 2017 12:40

Presidenti i Kinës, Xi Jinping, ka tërhequr vërejtjen se nuk do të tolerohet çfarëdo sfide ndaj autoritetit të Pekinit ndaj Hong-Kongut.

“Çfarëdo përpjekje për rrezikimin e sovranitetit dhe sigurisë së Kinës, sfida e autoritetit të qeverisë qendrore ose shfrytëzim të Hong-Kongut për kryerje të aktiviteteve sabotuese kundër Kinës, është një akt që i kalon linjat e kuqe dhe është absolutisht i palejueshëm”, tha sot presidenti Xi, gjatë ceremonisë së dhënies së betimit të lideres së re të Hong-Kongut, Carrie Lam, derisa Hong-Kongu e shënon 20 vjetorin prej se Britania ia dorëzoi këtë territor Kinës, transmeton rel.

Komentet e sotme të presidentit Xi ishin më të ashprat deri tash dhe u bënë në periudhën e shqetësimeve në Hong-Kong se Pekini po i shkatërron politikat liberale të Hong-Kongut, përkundër premtimeve se ky territor do ta ketë një shkallë të lartë të autonomisë.

Njëherësh, mijëra protestues janë tubuar në organizim të një koalicioni për demokraci në Hong-Kong.

Ata kanë bartur parulla në të cilat janë kritikuar liderët e Hong-Kongut dhe të Kinës.

Demonstruesit janë përcjellur nga mijëra pjesëtarë të forcave të sigurisë.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme