Botë

BE-ja kërkon gjobitjen e Polonisë për ndërhyrje në drejtësi

Foto: AP
 

Bashkimi Evropian do t’i kërkojë gjykatës më të lartë të Evropës që t’i shqiptohen gjoba Polonisë për dështimin e ndërmarrjes së veprimeve për mbrojtjen e pavarësisë së sistemit të drejtësisë.

Lëvizja është vetëm paralajmërimi i fundit në kuadër të betejës së gjatë ndërmjet Qeverisë nacionaliste polake dhe Komisionit Evropian.