Botë

Afganistani pas 11 Shtatorit: Nga shpresa në zhgënjim

Foto: AP

Ishte 13 nëntori i vitit 2001. Dielli sapo nisi të ngrihej mbi malet Hindu Kush kur talebanët u zhdukën nga Kabuli, kryeqyteti i sulmuar i Afganistanit.

 

Ishte 13 nëntori i vitit 2001. Dielli sapo nisi të ngrihej mbi malet Hindu Kush kur talebanët u zhdukën nga Kabuli, kryeqyteti i sulmuar i Afganistanit.

Trupat e arabëve të huaj që kishin ngelur prapa u gjymtuan dhe u gjakosën. Ata ishin gjetur dhe vrarë nga avancimi i afganëve të një fraksioni tjetër, të cilët erdhën në qytet si pjesë e një fushate të ashpër të udhëhequr nga SHBA-ja, e cila i rrëzoi talebanët nga pushteti.