Botë

“Ma vranë shokun, ishim gazetarë që po arratiseshim nga Kabuli”

Dhe kështu, ndërsa ndiej dhimbje të jashtëzakonshme për humbjen e miqësisë sonë, e di që ka boshllëqe të shumta në jetën e shumëkujt tani, teksa të gjithë përballemi me humbjen e Alirezës sonë të dashur

Të enjten, më 26 gusht - më pak se dy javë pasi talebanët rimorën kontrollin e Afganistanit – bombat shpërthyen pranë aeroportit, ku mijëra afganë ishin grumbulluar, duke u përpjekur të largoheshin nga vendi nga frika e një rikthimi në sundimin brutal të grupit të viteve 1990. Më shumë se 170 njerëz u vranë dhe të paktën 200 u plagosën. Gazetari Alireza Ahmadi, 35 vjeç, ishte në mesin e tyre. Kjo është historia e tij rrëfyer për Al-Jazeeran nga miku i tij i ngushtë, gazetari Zakarya Hassani.

 

Zakarya Hassani ia doli të largohej nga Kabuli drejt Parisit pas marrjes së kontrollit të Afganistanit nga talebanët. Disa javë më vonë, ai pa në ankth se si miku i tij më i ngushtë, Alireza Ahmadi, vdiq derisa po mundohej ta bënte të njëjtën gjë. Rrëfimin e tyre e sjell televizioni “Al-Jazeera”

Të enjten, më 26 gusht - më pak se dy javë pasi talebanët rimorën kontrollin e Afganistanit – bombat shpërthyen pranë aeroportit, ku mijëra afganë ishin grumbulluar, duke u përpjekur të largoheshin nga vendi nga frika e një rikthimi në sundimin brutal të grupit të viteve 1990. Më shumë se 170 njerëz u vranë dhe të paktën 200 u plagosën. Gazetari Alireza Ahmadi, 35 vjeç, ishte në mesin e tyre. Kjo është historia e tij rrëfyer për Al-Jazeeran nga miku i tij i ngushtë, gazetari Zakarya Hassani.

Hera e fundit që fola me Alirezan ishte nata e 25 gushtit - një natë para shpërthimeve vdekjeprurëse para Aeroportit Ndërkombëtar, “Hamid Karzai”, ku shoku im më i mirë do të përjetonte momentet e tij të fundit në këtë botë.