Botë

Një marins i vrarë dhe beteja e brendshme e ushtarëve

Batalioni i 3 -të, Regjimenti i 5 -të u vendos në vjeshtën e vitit 2010 nga Kampi Pendleton, Kaliforni, duke dërguar 1 mijë marinsa amerikanë në atë që do të bëhej një nga udhëtimet më të përgjakshme për anëtarët e shërbimit amerikan në Afganistan

 

Batalioni i 3 -të, Regjimenti i 5 -të u vendos në vjeshtën e vitit 2010 nga Kampi Pendleton, Kaliforni, duke dërguar 1 mijë marinsa amerikanë në atë që do të bëhej një nga udhëtimet më të përgjakshme për anëtarët e shërbimit amerikan në Afganistan

Po paloste një triko të kuqe kur dëgjoi përplasjen e derës së një makine para oborrit të shtëpisë. Shikoi në dritare dhe kuptoi se kishte ardhur momenti që gjithmonë e kujtonte se do ta vriste në vend: tre marinsa dhe një kapedan që po ecnin drejt derës së shtëpisë. Hapat e tyre thoshin vetëm një gjë.

Vuri dorën mbi yjet e kaltra që kishte ngjitur pranë derës së shtëpisë, hajmali që synonte ta mbronte të birin e saj, marinsin Alec Catherwood. Para tri javësh ishte angazhuar në fushëbetejat e Afganistanit.