Botë

Protesta në kundërshtim të izolimit në Australi

Foto: AP
 

Me qindra australianë të ngritur në protestë kundër izolimit për frenimin e COVID-19 janë përleshur të shtunën me forcat policore në Melbourne dhe Sydney.

Në qytetin Melbourne, protestuesit thyen kordonët policorë para se dhuna të shpërthente. Forcat e rendit përdorën gaz piperi në përpjekje për të zmbrapsur turmën ndërsa arrestuan disa protestues. Rreth 700 policë janë angazhuar për ta mbajtur rendin gjatë protestës në këtë qytet.