Botë

Mes skenave kaotike, SHBA-ja në telashe me evakuimet nga Afganistani

 

Luftëtarët talebanë dhe pikëkontrollet e tyre kanë rrethuar aeroportin, duke u përbërë pengesa afganëve që synojnë ikjen nga frika se bashkëpunimi i tyre i mëparshëm me perëndimorët mund t’i shndërrojë në caqe të hakmarrjes. Me qindra afganë të papajisur me dokumente dhe pa premtime për largim gjithashtu kanë vërshuar aeroportin në Kabul. Derisa prindër të tmerruar afganë janë xhiruar tek i bartnin foshnjat dhe fëmijët e tyre sipër telave me gjemba vendosur përreth aeroportit, teksa i lusnin ushtarët britanikë që t’i shpinin në vende të sigurta

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë përballur të enjten me vështirësi në mbajtjen e ritmit për evakuimin e amerikanëve dhe afganëve nga aeroporti i Kabulit, pas pengesave të shkaktuara nga pikëkontrollet e talebanëve të armatosur dhe lumit të qytetarëve të dëshpëruar për ikje.

Teksa afati përfundimtar i tërheqjes më 31 gusht po afron, me dhjetëra e mijëra qytetarë janë në pritje të largimit me anë të aeroplanëve nga vendi i mbërthyer në kaos.