Botë

Krimineli i dënuar nga Haga për krimet në Kosovë, shpallet qytetar nderi në Serbi

Vladimir Lazareviq (djathtas) - Foto: AP
 

Komandanti i ish-Jugosllavisë, Vladimir Lazareviq, i dënuar për krime kundër njerëzimit për shkak të spastrimit etnik gjatë luftës së fundit në Kosovë, është shpallur qytetar nderi nga një komunë në jug të Serbisë.

Dhe kjo nuk është hera e parë që Serbia u ndan mirënjohje figurave të tilla.