Botë

Zjarrfikësit luftojnë kundër zjarreve apokaliptike në Kalifornia

Foto: AP
 

Me mijëra zjarrfikës janë përgatitur për betejën më të ashpër kundër zjarreve të furishme po shkrumbojnë Kaliforninë, me kthimin e kushteve jashtëzakonisht të rrezikshme klimatike që po e kërcënojnë përhapjen e mëtutjeshme të flakëve.

Zjarrfikësit kanë arritur që t’i shpëtojnë shtëpitë dhe ta parandalojnë përhapjen e flakëve, porse paralajmërimi i kuq është lëshuar për të mërkurën pasdite dhe të enjten shkaku i temperaturave ekstremisht të larta dhe erërave të thata.