Botë

Talebanët luftojnë për tri qytete të mëdha

 

Herati, Lashkar Gah dhe Kandahari u përballën me përplasje të vazhdueshme. Talebanët kanë arritur fitore të shpejta në zona rurale që kur u njoftua se pothuajse të gjitha trupat e huaja do të largoheshin deri në shtator

Luftimet po zhvillohen rreth tri qyteteve të mëdha në jug dhe perëndim të Afganistanit, ndërsa militantët talebanë po luftojnë që t'i marrin nga forcat qeveritare.

Herat, Lashkar Gah dhe Kandahar u përballën me përplasje të vazhdueshme. Talebanët kanë arritur fitore të shpejta në zona rurale që kur u njoftua se pothuajse të gjitha trupat e huaja do të largoheshin deri në shtator.