Botë

Grushti i fundit për të marrë kontrollin e qyteteve afgane

 

Banorët e Heratit kanë thënë se pak zona të qytetit janë të sigurta, ndërkaq kanë rrokur armët për ta mbrojtur veten. Ismal Khan, ish-komandant që luftoi kundër sovjetikëve në vitet ’80, ka nisur lëvizjen e armatosur për ta mbrojtur qytetin

Militantët talebanë kanë nisur ofensivën e re të shtunën për të marrë kontrollin e tri qyteteve kryesore në jug dhe perëndim të Afganistanit, të cilat kontrollohen nga forcat e Qeverisë afgane. Talebanët kanë hyrë në pjesë të qyteteve Herat, Lashkar Gah dhe Kandahar.

Qëkur forcat perëndimore njoftuan tërheqjen e trupave ushtarake deri në muajin shtator, talebanët me shpejtësi kanë marrë kontrollin e zonave rurale të Afganistanit.