Botë

Republika Serbe miraton ligje për bllokimin e ndalesës rreth mohimit të gjenocidit

Foto: AP
 

Gjithsej 70 nga 73 deputetët e Asamblesë Kombëtare në Republikën Serbe kanë dhënë miratimin për ligjet, vetëm një javë pasi përfaqësuesi i lartë i OKB-së për Bosnjën, Valentin Inzko, ka amendamentuar Kushtetutën e vendit për ta ndaluar mohimin e gjenocidit, të krimeve kundër njerëzimit dhe krimet e luftës, si dhe ka zbatuar dënime deri në pesë vjet burgim për të gjithë ata që e mohojnë gjenocidin apo i glorifikojnë kryerësit e krimeve të luftës

Ligjvënësit në Republikën Serbe, rajonin e kontrolluar nga serbët në Bosnjë-Hercegovinë, kanë miratuar të premten dy ligje të reja për bllokimin e vendimit të përfaqësuesit të lartë të OKB-së javën e shkuar, që e ndalon mohimin e gjenocidit.

Gjithsej 70 nga 73 deputetët e Asamblesë Kombëtare në Republikën Serbe kanë dhënë miratimin për ligjet, vetëm një javë pasi përfaqësuesi i lartë i OKB-së për Bosnjën, Valentin Inzko, ka amendamentuar Kushtetutën e vendit për ta ndaluar mohimin e gjenocidit, të krimeve kundër njerëzimit dhe krimet e luftës, si dhe ka zbatuar dënime deri në pesë vjet burgim për të gjithë ata që e mohojnë gjenocidin apo i glorifikojnë kryerësit e krimeve të luftës.