Botë

“Luftë gjithandej”: Banorët e Kandaharit i tmerrohen avancimit të talebanëve

Javën që shkoi, Kawsar Sama dhe familja e saj mblodhën plaçkat dhe u nisën fluturim drejt kryeqytetit afgan, Kabul. Për 21-vjeçaren dhe familjen e saj, jeta në qytetin jugor Kandahar është bërë e rrezikshme pasi talebanët kanë zaptuar pjesë pas pjese qytetin e dytë më të madh të Afganistanit javëve të fundit.

 

Me mijëra afganë janë zhvendosur dhe shumë të tjerë janë detyruar që të ikin në vende të sigurta, pasi talebanët kanë rrethuar qytetin e Kandaharit

Javën që shkoi, Kawsar Sama dhe familja e saj mblodhën plaçkat dhe u nisën fluturim drejt kryeqytetit afgan, Kabul. Për 21-vjeçaren dhe familjen e saj, jeta në qytetin jugor Kandahar është bërë e rrezikshme pasi talebanët kanë zaptuar pjesë pas pjese qytetin e dytë më të madh të Afganistanit javëve të fundit.

“Është tepër me rrezik që njerëzit t’i dërgojnë fëmijët në shkollë. Në dyqane shkohet vetëm nëse patjetër duhet dhe edhe ato janë kryesisht të mbyllura. Jeta është ndalur”, thotë Sama, duke folur për rrjetin televiziv “Al-Jazeera”.