Botë

Kina po i zgjeron kapacitetet e armëve bërthamore

Foto: AP
 

Është ky një alarm i lëshuar nëpërmjet raportit të Federatës së Shkencëtarëve Amerikanë (FAS), për të cilin ka raportuar të mërkurën rrjeti britanik BBC. Fjala është për fushën e dytë të raketave bërthamore që raportohet se është në ndërtim e sipër në Kinën Perëndimore. Kjo fushë mund të strehojë mbi 110 raketa bërthamore në uzinat nëntokësore për ruajtjen dhe lansimin e raketave

Pamjet satelitore nga krahina Xinjiang në veri të Kinës sugjerojnë se vendi është duke e ndërtuar një fushë raketash bërthamore. Është ky alarmi i lëshuar nga një raport i Federatës së Shkencëtarëve Amerikanë (FAS) që flet për zgjerimin e kapaciteteve bërthamore të Kinës, për të cilin ka raportuar të mërkurën rrjeti britanik BBC.

Kjo është fusha e dytë e raketave bërthamore që raportohet se është në ndërtim e sipër në Kinën Perëndimore, gjatë dy muajve të fundit. Fusha, sipas BBC-së, mund të strehojë mbi 110 raketa bërthamore në uzinat nëntokësore për ruajtjen dhe lansimin e raketave. Ndërkaq, zyrtarët amerikanë të Mbrojtjes kanë shprehur shqetësim të thellë për këtë fuqizim bërthamor të shtetit kinez.