Botë

Shpërthimi në parkun industrial lë 2 të vdekur e 31 të lënduar në Leverkusen

Foto: AP
 

Shërbimet e emergjencës kanë punuar për tri orë rresht në shuarjen e zjarrit në Chempark - ku ndodhen kompanitë e mëdha të substancave kimike Bayer dhe Lanxess – i cili ka shpërthyer pas eksplodimit në orën 9:40, ka njoftuar operatori i parkut Curreta

Shpërthimi i fuqishëm në një park industrial të Gjermanisë ka shkaktuar të martën vdekjen e të paktën dy personave dhe lëndimin e 31 të tjerëve, duke nxitur ngritjen e një shtëllunge të rrezikshme tymi mbi qytetin perëndimor Leverkusen. Disa persona ende konsiderohen si të pagjetur.

Shërbimet e emergjencës kanë punuar për tri orë rresht në shuarjen e zjarrit në Chempark - ku ndodhen kompanitë e mëdha të substancave kimike Bayer dhe Lanxess – i cili ka shpërthyer pas eksplodimit në orën 9:40, ka njoftuar operatori i parkut Curreta.