Botë

“Dita e lirisë” nën hije të shtimit të rasteve me COVID-19

 

Dita e madhe e Johnsonit është prishur nga “kaosi i mesazheve”, pasi aplikacioni i Shërbimit Kombëtar Shëndetësor kishte urdhëruar që qindra e mijëra njerëz të vetizoloheshin – duke paralajmëruar se raftet e dyqaneve mund të zbrazen shpejt

“Dita e lirisë” e kryeministrit Boris Johnson për t’u dhënë fund masave të izolimit kundër COVID-19 në Angli, që kishin zgjatur më shumë se një vit, është prishur të hënën nga rritja e rasteve të infektimeve, paralajmërimeve për mungesa në supermarket dhe vetizolimit të detyruar nga ai.

Premtimi i Johnsonit se mund ta gjallërojë një ndër ekonomitë më të mëdha në Evropë, sepse tashmë janë vaksinuar shumë njerëz, ka shënuar një kapitull të ri të reagimit global ndaj koronavirusit.