Botë

Kolonët izraelitë përplasen me palestinezët në Al-Aqsa

 

1.210 kolonë izraelitë hynë në xhaminë Al-Aqsa përmes portës së saj të kontrolluar nga Izraeli, në jugperëndim të xhamisë dhe kryen rituale brenda, thuhet në deklaratën e Departamentit Islamik të Pavarësisë në Jerusalem. Sipas dëshmitarëve okularë, grupe kolonësh u përpoqën të sulmonin kompleksin përmes portës Bab Huta dhe portës së mbretit Faisal por u konfrontuan nga adhuruesit palestinezë.

Më herët të dielën, forcat izraelite mbyllën të gjitha hyrjet dhe portat në Al-Aqsa. Grupet e kolonëve izraelitë u kanë bërë thirrje mbështetësve të hyjnë me forcë në kompleksin Al-Aqsa të dielën për të shënuar atë që ata e quajnë "shkatërrimi i tempullit" në kohët antike.