Botë

BE-ja e shtron në tavolinë çështjen e fondeve për Turqinë rreth refugjatëve

Foto: AP

Bashkimi Evropian është duke e shqyrtuar mundësinë që t’ia ndajë Turqisë 3.5 miliardë euro për mbajtjen në vend të refugjatëve siriane deri më 2024, kanë bërë të ditur të mërkurën dy diplomatë që janë pjesë e planit më të gjerë rajonal për refugjatët me qëllim të ndalimit të emigrantëve për të arritur në vendet e bllokut.

 

Dy diplomatë, të cilët janë pjesë e planit më të gjerë rajonal për refugjatët, kanë bërë të ditur se Bashkimi Evropian do ta shqyrtojë në samitin e së enjtes në Bruksel mundësinë e ndarjes së 3.5 miliardë eurove për Turqinë, në emër të mbajtjes në vend të refugjatëve sirianë deri më 2024

Bashkimi Evropian është duke e shqyrtuar mundësinë që t’ia ndajë Turqisë 3.5 miliardë euro për mbajtjen në vend të refugjatëve siriane deri më 2024, kanë bërë të ditur të mërkurën dy diplomatë që janë pjesë e planit më të gjerë rajonal për refugjatët me qëllim të ndalimit të emigrantëve për të arritur në vendet e bllokut.

Pakoja prej gjithsej 5.77 miliardë eurosh e paraparë për Turqinë, Jordaninë, Libanin dhe Sirinë, e cila është pjesë e projekteve humanitare dhe jo e qeverive, synon parandalimin e një fluksi të ri refugjatësh në BE dhe sigurimin e kohës shtesë derisa lufta civile më se 10-vjeçare në Siri të marrë fund.