Botë

Vjedhja e armëve të ushtrisë amerikane

Foto: AP

Të martën, kur AP-ja publikoi për herë të parë hulumtimin në lidhje me zhdukjen dhe vjedhjen e armëve, senatori demokrat Richard Blumenthal gjatë mbledhjes së Komitetit të Shërbimeve të Armatosura ka kërkuar kthimin e raporteve të rregullta për armët. Në një deklaratë për AP-në, Pentagoni ka bërë të ditur se do të bashkëpunojë me Kongresin për mbikëqyrjen e rregullt të armëve

 

Të martën, kur AP-ja publikoi për herë të parë hulumtimin në lidhje me zhdukjen dhe vjedhjen e armëve, senatori demokrat Richard Blumenthal gjatë mbledhjes së Komitetit të Shërbimeve të Armatosura ka kërkuar kthimin e raporteve të rregullta për armët. Në një deklaratë për AP-në, Pentagoni ka bërë të ditur se do të bashkëpunojë me Kongresin për mbikëqyrjen e rregullt të armëve

Ushtria amerikane ka fshehur ose minimizuar nivelin e armëve të zhdukura, duke shpërfillur humbjet dhe vjedhjet. Ka heshtur kur armët e vjedhura nga ushtria janë përdorur për krimet në rrugë.

Modeli i fshehtësisë dhe i shtypjes së rasteve brenda ushtrisë daton tash e një dekadë, kur Associated Press filloi të hetonte përgjegjësinë për armët brenda ushtrisë. Për vite me radhë, zyrtarët kundërshtuan publikimin e informacioneve, pastaj nisën të ofronin të dhëna që binin ndesh me të dhënat e brendshme të ushtrisë.