Botë

Telashet me origjinën e COVID-19

Foto: AP

Një dokument që tërhoqi vëmendjen është një fletë faktesh nga Departamenti i Shtetit, i publikuar në ditët e fundit të administratës së Trumpit. Ky dokument vuri në dukje se SHBA-ja besonte se tre studiues në laboratorin e Wuhanit kërkuan trajtim mjekësor për një sëmundje respiratore në nëntorin e vitit 2019

 

Një dokument që tërhoqi vëmendjen është një fletë faktesh nga Departamenti i Shtetit, i publikuar në ditët e fundit të administratës së Trumpit. Ky dokument vuri në dukje se SHBA-ja besonte se tre studiues në laboratorin e Wuhanit kërkuan trajtim mjekësor për një sëmundje respiratore në nëntorin e vitit 2019

Dikur e përjashtuar nga shumica e ekspertëve të shëndetit publik dhe zyrtarëve të qeverisë, hipoteza se COVID-19 është përhapur aksidentalisht nga një laborator kinez tani është duke u hetuar seriozisht në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Ekspertët thonë se hetimi 90-ditësh, i urdhëruar nga presidenti Joe Biden më 26 maj, do t’i shtyjë agjencitë amerikane të inteligjencies që të tubojnë më shumë informacione dhe t’i rishikojnë ato që tashmë i kanë në duar.