Botë

BE-ja zbut masat për turistët e huaj, prioritet të vaksinuarit

Foto: Ilustrim
 

Vendet e Bashkimit Evropian janë pajtuar që t’i zbusin kufizimet e udhëtimeve për vizitorët që nuk janë qytetarë të bllokut politik, në prag të stinës turistike të verës.

Ambasadorët nga 27 shtetet anëtare kanë miratuar një propozim të 8 majit nga Komisioni Evropian për zbutjen e kriterit që i përcakton vendet “e sigurta” nga COVID-19 dhe që ua lejon hyrjen turistëve që kanë kryer vaksinimin. Pritet që të caktohet edhe një listë e re gjatë kësaj dhe javës së ardhshme.