Botë

Italia shkurton orën policore, zbut masat anti-Covid

Foto: AP
 

Partitë italiane në pushtet janë pajtuar të hënën për shkurtimin e orës policore nga 10 në 11 të natës, si dhe për zbutjen e masave të tjera kufizuese ndaj COVID-19 në rajonet me shkallë të ulët të infeksioneve.

Duke folur pas një takimi, këshilltarët shëndetësorë në qeverinë e kryeministrit Mario Draghi dhe përfaqësuesit e koalicionit qeverisës kanë bërë të ditur se në zonat me më pak të infektuar ora policore që nga 7 qershori do të nisë në mesnatë, ndërsa do të shfuqizohet tërësisht nga 21 qershori.