Botë

“Është hera e parë që po frikësohem prej fqinjëve”

Një luftë e re në Gaza duket se po zhvillohet në Lindjen e Mesme. Por, kjo nuk po vë vetëm ushtrinë izraelite përballë militantëve të “Hamasit”. Armiqësitë kanë shpërthyer gjithashtu midis hebrenjve dhe arabëve izraelitë

 

Një luftë e re në Gaza duket se po zhvillohet në Lindjen e Mesme. Por, kjo nuk po vë vetëm ushtrinë izraelite përballë militantëve të “Hamasit”. Armiqësitë kanë shpërthyer gjithashtu midis hebrenjve dhe arabëve izraelitë

Në rrugët e Lodit vjen era shkrumb. Erë e keqe nga makinat e djegura buzë rrugës. Dhe nga deponitë e mbeturinave që ende digjen. Dhe nga një shkollë e Tevratit, ku karriget dhe tavolinat prej metali shkriheshin në flakë. Ka pasur shumë zjarre në ditët e fundit në Lod, qytet në Izraelin qendror. Dhe jo vetëm këtu, shkruan revista gjermane “Der Spiegel” në një shkrim të gjatë për zhvillimet e fundit në konfliktin e gjatë izraelito-palestinez, të ringjallur së fundmi nga sulmet me raketa të Izraelit dhe “Hamasit”, grup militant palestinez.

Izraeli dhe territoret palestineze kanë përjetuar një shpërthim të tmerrshëm dhune që nga e hëna e javës së kaluar. Gjithçka filloi me dëbimin e detyruar të banorëve të shtëpive palestineze në Jerusalemin Lindor. Dëbimet më pas çuan në trazira të dhunshme në Malin e Tempullit. Tani, situata po përshkallëzohet në një luftë të re në Gaza.