Botë

Katër ish-policë paditen për vdekjen e Geoge Floydit

FOTO: AP
 

Juria federale ka paditur të premten katër ish-pjesëtarë të policisë në Minneapolisit lidhur me shkeljen e të drejtave qytetare gjatë arrestimit dhe vdekjes së afro-amerikanit, George Floyd.

Tre ish-policët e përfshirë në rastin fatal janë nxjerrë të premten para gjykatës federale, pas padisë së ngritur nga Juria. Thomas Lane, Tou Thao dhe J. Kueng janë paraqitur para Gjykatës së Qarkut në Minneapolis nëpërmjet videolidhjes.