Botë

“Pfizeri” parasheh 26 miliardë dollarë përfitime nga vaksina

“Pfizeri” parasheh 26 miliardë dollarë përfitime nga vaksina
 

Kompania farmaceutike amerikane “Pfizer” ka njoftuar të martën se deri në fund të vitit pret që të gjenerojë 26 miliardë dollarë përfitime nga vaksina e saj kundër COVID-19, shifër kjo për 70 për qind më e lartë sesa që ishte parashikuar.

Përfitimet shtesë janë reflektim i rritjes së kërkesave, si rrjedhojë e përshpejtimit të fushatave të imunizimit ndaj koronavirusit në të gjithë botën. Ky vlerësim i ri konsiston me 1.6 miliardë dozat që kjo kompani ka zhvilluar bashkë me “BioNTechun” gjerman dhe të cilat do të shpërndahen nëpër botë gjatë këtij viti.