Botë

Në garën e superioritetit të armëve, Rusia sfidon hegjemoninë e SHBA-së

Në garën e superioritetit të armëve, Rusia sfidon hegjemoninë e SHBA-së
Foto: AP

Pesë vjet pas rikthimit në Lindjen e Mesme me vendosjen e një baze ushtarake në Siri, Rusia ka mbushur vendin vakant të lënë në tregun e armëve nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe ka shtuar shitjet mes klientëve tradicionalë.

 

Shitja e shtuar e armëve i gjeneron para dhe ndikim gjeopolitik Moskës, në përpjekjen për ta sfiduar hegjemoninë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës

Pesë vjet pas rikthimit në Lindjen e Mesme me vendosjen e një baze ushtarake në Siri, Rusia ka mbushur vendin vakant të lënë në tregun e armëve nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe ka shtuar shitjet mes klientëve tradicionalë.

Shitja e shtuar e armëve i gjeneron para dhe ndikim gjeopolitik Moskës, në përpjekjen për ta sfiduar hegjemoninë e Shteteve të Bashkuara, ka shkruar agjencia “Al-Jazeera” në një analizë.