Botë

Varianti indian i virusit raportohet në Evropë, SHBA-ja ndalon udhëtimet nga India

Varianti indian i virusit raportohet në Evropë, SHBA-ja ndalon udhëtimet nga India

Disa shtete evropiane kanë raportuar raste të infektimit me variantin e koronavirusit të identifikuar fillimisht në Indi, duke e nxitur kufizimin e udhëtimeve në bllok nga shteti i goditur rëndë nga pandemia. Teksa një vendim të ngjashëm ka marrë të premten edhe administrata e presidentit amerikan Joe Biden

 

Disa shtete evropiane kanë raportuar raste të infektimit me variantin e koronavirusit të identifikuar fillimisht në Indi, duke e nxitur kufizimin e udhëtimeve në bllok nga shteti i goditur rëndë nga pandemia. Teksa një vendim të ngjashëm ka marrë të premten edhe administrata e presidentit amerikan Joe Biden

I ashtuquajturi variant “i mutacionit të dyfishtë” të koronavirusit të ri, i detektuar fillimisht në Indi, ka mbërritur tanimë në disa vende të Evropës.

Autoritetet shëndetësore në Mbretërinë e Bashkuar, Francë, Gjermani, Rumani, Zvicër dhe Belgjikë kanë regjistruar raste të të ashtuquajturit variant indian i virusit, i njohur zyrtarisht si B.1.617.