Botë

“Maja e Ajsbergut” e pandemisë në Indi

Foto: AP

India, shteti me shpërthimin më të madh të koronavirusin aktualisht në botë, ka raportuar 17.6 milionë raste prejse nisi pandemia. Por numri i vërtetë, druajnë ekspertët, mund të jetë edhe tridhjetëfish më i lartë – apo rreth gjysmëmiliardi raste më shumë.

 

Rastet enorme të vdekjeve shkaku i koronavirusit në Indi kanë shtrënguar autoritetet që të krijojnë hapësira të hapura krematoriumi, ku trupat po digjen nën përcjelljen e familjarëve. Vala e dytë e pandemisë ka bllokuar tërësisht sistemin shëndetësor në Indi, duke i stërmbushur spitalet dhe hapësirat e trajtimit të pacientëve. Vetëm gjatë 24 orëve të fundit India ka raportuar për mbi 323 mijë raste të reja të infektimit dhe 380 të vdekur vetëm në Delhi, si pasojë e COVID-19

India, shteti me shpërthimin më të madh të koronavirusin aktualisht në botë, ka raportuar 17.6 milionë raste prejse nisi pandemia. Por numri i vërtetë, druajnë ekspertët, mund të jetë edhe tridhjetëfish më i lartë – apo rreth gjysmëmiliardi raste më shumë.

Rastet enorme të vdekjeve shkaku i koronavirusit në Indi kanë shtrënguar autoritetet që të krijojnë hapësira të hapura krematoriumi, ku trupat po digjen nën përcjelljen e familjarëve. Vala e dytë e pandemisë ka bllokuar tërësisht sistemin shëndetësor në Indi, duke i stërmbushur spitalet dhe hapësirat e trajtimit të pacientëve. Vetëm gjatë 24 orëve të fundit India ka raportuar për mbi 323 mijë raste të reja të infektimit dhe 380 të vdekur vetëm në Delhi, si pasojë e COVID-19.