Botë

Bota e sheh me shpresë “Kthimin e Amerikës”

Motoja e politikës së jashtme të presidentit Joe Biden është "Kthimi i Amerikës".

 

Dhe, ai nuk po humb fare kohë në këtë drejtim: Në fillimin ndoshta më të ngarkuar të një administrate të re që nga Ronald Reagan më 1981, Biden dhe ekipi i tij i ri i sigurimit kombëtar kanë afruar aleatët në Azi dhe Evropë, janë bashkuar përsëri me institucionet globale dhe kanë rritur tensionin e regjimeve autoritare

Motoja e politikës së jashtme të presidentit Joe Biden është "Kthimi i Amerikës".

Dhe, ai nuk po humb fare kohë në këtë drejtim: Në fillimin ndoshta më të ngarkuar të një administrate të re që nga Ronald Reagan më 1981, Biden dhe ekipi i tij i ri i sigurimit kombëtar kanë afruar aleatët në Azi dhe Evropë, janë bashkuar përsëri me institucionet globale dhe kanë rritur tensionin e regjimeve autoritare. Ai ka lëvizur shpejt për të revokuar ndalesat e imigracionit të administratës Trump dhe për të premtuar para për të vaksinuar më të varfrit në botë. Për më tepër, ai ka bërë gjithçka që është në mes të asaj që është ende një pandemi shkatërruese - dhe pas tranzicionit të parë të dhunshëm presidencial në historinë e SHBA-së, shkruan revista “Foreign Policy”.