Botë

Njohja e gjenocidit armen nga Bideni, shuplakë morale për Erdoganin

Pavarësisht rrezikut të zemërimit të Turqisë, presidenti amerikan, Joe Biden, njoftoi zyrtarisht të shtunën se Shtetet e Bashkuara e konsiderojnë vrasjen e 1.5 milion armenëve nga turqit më shumë se një shekull më parë si gjenocid - më monstruozi prej krimeve.

 

Pas shmangies nga tema për vite me radhë, Qeveria amerikane tani zyrtarisht e njeh vrasjen e 1.5 milion armenëve nga Perandoria Osmane një shekull më parë si gjenocid. Dhe gazeta amerikane “New York Times” në një analizë të gjatë shkruan se çfarë do të thotë e gjithë kjo

Pavarësisht rrezikut të zemërimit të Turqisë, presidenti amerikan, Joe Biden, njoftoi zyrtarisht të shtunën se Shtetet e Bashkuara e konsiderojnë vrasjen e 1.5 milion armenëve nga turqit më shumë se një shekull më parë si gjenocid - më monstruozi prej krimeve.

Biden ishte presidenti i parë amerikan që u deklarua kështu, duke u shkëputur nga paraardhësit që nuk dëshironin të armiqësonin Turqinë, një aleate të NATO-s dhe një vend strategjikisht thelbësor që shtrihet ndërmjet Evropës dhe Lindjes së Mesme, shkruan gazeta amerikane “New York Times”.