Botë

Mbi 18,000 fëmijë emigrantë u zhdukën në Evropë prej 2018-s

Mbi 18,000 fëmijë emigrantë u zhdukën në Evropë prej 2018-s
Foto: AP
 

Të paktën 18,000 fëmijë emigrantë të pashoqëruar janë zhdukur pasi patën arritur në shtetet evropiane, përfshirë Greqinë, Italinë dhe Gjermaninë.

Një hetim nga The Guardian dhe të dhënat e gazetarëve kanë gjetur se 18,292 fëmijë të pashoqëruar emigrantë janë zhdukur në Evropë në mes të janarit 2018 dhe dhjetorit 2020 – mesatarisht 17 fëmijë në ditë.