Botë

“Do doja që Rusia të ishte më e lirë”, rrëfimi i rusëve për udhëheqjen e Putinit

“Do doja që Rusia të ishte më e lirë”, rrëfimi i rusëve për udhëheqjen e Putinit
 

Krahas paralajmërimeve për sanksione nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës ndaj Rusisë, kjo e fundit është kritikuar vazhdimisht nga liderët botërorë për mënyrën e udhëheqjes dhe ushtrimit të demokracisë. Rasti i trajtimit të opozitarit Alexei Navalny, i cili ishte helmuar vitin e kaluar ndërkaq në vendlindje është burgosur, është një ndër pikat e forta ku presidenti rus, Vladimir Putin, po kritikohet për qasjen e tij.

Derisa Putin po përgatitet për fjalimin e tij kombëtar, ekipi i BBC-së ka bërë një udhëtim rreth tre kilometra në lindje të Moskës, në qytetin Krasnoyarsk të Siberisë, për të marrë qëndrimet e qytetarëve.