Botë

“Rusia ka vendosur 150 mijë trupa në kufi me Ukrainën dhe në Krime”

“Rusia ka vendosur 150 mijë trupa në kufi me Ukrainën dhe në Krime”
Foto: AP

Rusia ka vendosur më shumë se 150 mijë trupa në kufirin e Ukrainës dhe në Krimenë e aneksuar, ka deklaruar kryediplomati i Bashkimit Evropian, Josep Borrell, pasi ministrat e jashtëm të bllokut dëgjuan deklarimet e hollësishme të homologut të tyre ukrainas për gjendjen në terren.

 

“Janë më shumë se 150 mijë trupa ruse që po mblidhen në kufijtë ukrainas dhe në Krime. Rreziku i përshkallëzimit është evident”, ka deklaruar Borrell, duke refuzuar ta bëjë të ditur burimin e të dhënave, pas adresimit të ministrit të Jashtëm të Ukrainës para homologëve të shteteve anëtare të BE-së

Rusia ka vendosur më shumë se 150 mijë trupa në kufirin e Ukrainës dhe në Krimenë e aneksuar, ka deklaruar kryediplomati i Bashkimit Evropian, Josep Borrell, pasi ministrat e jashtëm të bllokut dëgjuan deklarimet e hollësishme të homologut të tyre ukrainas për gjendjen në terren.

“Janë më shumë se 150 mijë trupa ruse që po mblidhen në kufijtë ukrainas dhe në Krime. Rreziku i përshkallëzimit është evident”, ka deklaruar Borrell, duke refuzuar që ta bëjë të ditur burimin e të dhënave.