Botë

Sekretet e qeverive në marrëveshjet për vaksina

Sekretet e qeverive në marrëveshjet për vaksina
 

Kontrata multimiliardëshe u japin prodhuesve të vaksinave kundër COVID-19 mburoja të përgjegjësisë, pronësinë e patentave dhe lirinë për përzgjedhjen e datave të dorëzimit dhe çmimet. Por mbi të gjitha u jepet premtimi që ato s’do të bëhen publike.

Kur shtetet anëtare të Parlamentit Evropian u ulën në fillim të vitit për të lexuar kontratën e parë publike për blerjen e vaksinave kundër koronavirusit, panë se kishte shumë mungesa në të.