Botë

Në vend të pajtimit, ministrat e Greqisë dhe Turqisë përfshihen në zënkë

Në vend të pajtimit, ministrat e Greqisë dhe Turqisë përfshihen në zënkë

“Nëse Turqia vazhdon me shkeljen e të drejtave tona sovrane, atëherë sanksionet, masat që janë në tryezë, do të rikthehen në agjendë”, ka paralajmëruar ai. Ndërkaq Çavushoglu iu kundërpërgjigj: “Nikos Dendias fatkeqësisht ka bërë disa akuza jashtëzakonisht të papranueshme kundër vendit tim... Ai ka thënë se ‘Turqia ka shkelur të drejtat sovrane të Greqisë’. Kjo gjë është krejtësisht e papranueshme për ne”

 

“Nëse Turqia vazhdon me shkeljen e të drejtave tona sovrane, atëherë sanksionet, masat që janë në tryezë, do të rikthehen në agjendë”, ka paralajmëruar ai. Ndërkaq Çavushoglu iu kundërpërgjigj: “Nikos Dendias fatkeqësisht ka bërë disa akuza jashtëzakonisht të papranueshme kundër vendit tim... Ai ka thënë se ‘Turqia ka shkelur të drejtat sovrane të Greqisë’. Kjo gjë është krejtësisht e papranueshme për ne”

Takimi që synonte përmirësimin e marrëdhënieve të tensionuara midis dy aleatëve në NATO – Greqisë dhe Turqisë – është përmbyllur të enjten me akuzat dhe kundërakuzat e ashpra të shkëmbyera mes ministrave të Jashtëm të dy vendeve.

Ministri i Jashtëm grek, Nikos Dendias, ka udhëtuar në Ankara për t’i diskutuar marrëdhëniet me homologun e tij turk, Mevlut Çavushoglu, pas një zbutjeje të theksueshme të tensioneve.