Botë

Varianti i Afrikës së Jugut mund t’i rezistojë vaksinës Pfizer, thotë studimi izraelit

Varianti i Afrikës së Jugut mund t’i rezistojë vaksinës Pfizer, thotë studimi izraelit
FOTO: AP
 

Varianti i koronavirusit i zbuluar në Afrikën e Jugut mund t' rezistojë vaksinës anti-COVID të Pfizer / BioNTech në një farë mase, zbuloi një studim i të dhënave në Izrael, megjithëse lloji i këtij virusi në vend është i ulët dhe kërkimi nuk është rishikuar.

Studimi, i lëshuar të shtunën, krahasoi pothuajse 400 njerëz që kishin rezultuar pozitivë për COVID-19, 14 ditë ose më shumë pasi kishin marrë një ose dy doza të vaksinës, përkundrejt të njëjtit numër të pacientëve të pavaksinuar me virusin. Ajo përputhej me moshën dhe gjininë, ndër karakteristikat e tjera.