Botë

Protesta të mëdha në Rumani kundër kufizimeve nga COVID-19

Protesta të mëdha në Rumani kundër kufizimeve nga COVID-19
FOTO: AP
 

Protestues të shumtë dolën në rrugë të shtunën në kryeqytetin rumun të Bukureshtit për të protestuar ndaj masave kufizuese për të luftuar përhapjen e COVID-19, në kohën kur infeksionet dhe vdekjet e reja të përditshme u rritën në vendin e Bashkimit Evropian, njofton AP.

Rreth 1 mijë njerëz u mblodhën në dy sheshet kryesore, duke shprehur zhgënjimin për shkak të kufizimeve dhe mbylljes së dyqaneve. Shumë protestues tundën flamuj rumunë me tre ngjyra dhe brohorisnin "Liri!" dhe "Poshtë qeveria!".