Botë

Forcat e sigurisë së Birmanisë vrasin me pushkë-granatë mbi 80 protestues

Forcat e sigurisë së Birmanisë vrasin me pushkë-granatë mbi 80 protestues
FOTO: AP
 

Forcat e sigurimit të Birmanisë qëlluan me pushkë-granatë në drejtim të protestuesve në një qytet pranë Yangon, duke vrarë më shumë se 80 njerëz, ka thënë grupi i Shoqatës së Ndihmës për të Burgosurit Politikë (AAPP) dhe një media e lajmeve vendase.

Detajet e numrit të të vdekurve në qytetin Bago nuk ishin fillimisht të disponueshme sepse forcat e sigurimit grumbulluan trupa në kompleksin e pagodës Zeyar Muni dhe rrethuan zonën, sipas dëshmitarëve dhe mediave vendase .