Botë

Për gjashtë javë, COVAX-i shpërndau 38.4 milionë doza vaksinash në 102 vende

Për gjashtë javë, COVAX-i shpërndau 38.4 milionë doza vaksinash në 102 vende
 

Mekanizmi i vaksinave Covax ka shpërndarë gati 38.4 milionë doza vaksinash anti-COVID në 102 vende, përfshirë Kosovën, gjashtë javë pasi ajo filloi me furnizime.

Programi ofron ndihmë për shtetet që kryesisht janë me të ardhura të pakta, duke bërë të mundur vaksinimin e punonjëseve shëndetësorë dhe të tjerëe në rrezik të lartë, edhe nëse qeveritë e tyre nuk kanë arritur të sigurojnë vaksina nga prodhuesit.