Botë

EMA gjen “lidhje të mundshme” mes mpiksjes së gjakut dhe vaksinës së AstraZenecas

EMA gjen “lidhje të mundshme” mes mpiksjes së gjakut dhe vaksinës së AstraZenecas
Foto: AP
 

Rregullatori Evropian i Barnave ka thënë se ka gjetur një “lidhje të mundshme” në mes të vaksinën së AstraZenecas dhe mpiksjes së gjakut, por ka shtuar se përfitimet e saj megjithatë tejkalojnë rreziqet.

Në një komunikatë lëshuar të mërkurën, EMA nuk ka vënë kufizime për përdorimin e vaksinës te njerëzit mbi 18-vjeç, raporton AP.